Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Προσλήψεις Εθνοφυλάκων στην 680 ΠΑΠ και στον Σβορώνο

Σε προσλήψεις εθνοφυλάκων για την φύλαξη στρατοπέδων προχωρά η 680 ΠΑΠ, στη δύναμη της οποίας ανήκει και ο 3ος Λ/Π στο Σβορώνο και οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στο Στρατόπεδο «Γ. Πούλου» στο Σβορώνο. 


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ανάληψη καθηκόντων είναι εθελοντική, η ημερήσια αποζημίωση είναι 14,77 ευρώ, δεν έχει την έννοια του εργατικού ημερομισθίου και εξ αυτού δεν δημιουργείται σχέση εργασίας μεταξύ Στρατιωτικής Υπηρεσίας και Εθνοφυλάκων, δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση στα ασφαλιστικά ταμεία ή συνταξιοδότηση ή αποζημίωση. Η παραπάνω αποζημίωση χορηγείται για την κάλυψη δαπανών διατροφής, ιματισμού και υποδήσεως. Για μηνιαίες μικτές αποδοχές άνω των 300 ευρώ κατά άτομο, διενεργείται παρακράτηση ποσού με συντελεστή 20% επί του συνόλου των αποδοχών.

Κατά το χρόνο υπηρεσίας οι Εθνοφύλακες θα υπάγονται στους Στρατιωτικούς Κανονισμούς ενώ η Στρατιωτική Υπηρεσία δύναται να διατάξει την παύση της εκτέλεσης υπηρεσίας, για λόγους υπηρεσιακούς ή προσωπικούς των Εθνοφυλάκων. Η επιλογή των Εθνοφυλάκων που θα προσληφθούν θα γίνει βάσει κριτηρίων που καθορίζει το υπάρχον σύστημα μοριοδότησης.

Κατόπιν των παραπάνω, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση που ο υποψήφιος Εθνοφύλακας είναι άνεργος (όχι απαραίτητο)
  • Βεβαίωση από Δημόσιο Υγειονομικό Φορέα, σε περίπτωση που υπάρχει στην οικογένεια άτομο με ειδικές ανάγκες (όχι απαραίτητο)
  • Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικής κατάστασης.
  • Πιστοποιητικό τύπου Α (από αρμόδια Στρατολογία)
  • Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Στρατού (Ειδικού Φύλλου Πορείας)
  • Πιστοποιητικό από δημόσιο φορέα (κρατικό νοσοκομείο) ότι είναι ψυχικά και σωματικά υγιείς.
  • Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (μέσω ΚΕΠ ή από την αρμόδια Εισαγγελία).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά να κατατεθούν αυτοπροσώπως από τους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Για τις υπόλοιπες θέσεις (Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ» στη Νέα Μεσημβρία, ΠΘΑ Μαυρονερίου, ΠΘΑ Κ. Αποστόλων, ΠΘΑ Αγ. Γεωργίου, ΠΘΑ Κορομηλιάς και ΠΘΑ Λιβαδίου) θα κατατίθενται στην έδρα της μονάδας στη Νέα Μεσημβρία.


 
Developed by electro-net.gr