Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανέλαβε ο νέος Ταξίαρχος Λιτοχώρου


Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση παραλαβή στην 24η Ταξιαρχία 

Σε κλίμα συγκίνησης ο μέχρι χθες διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Νικόλαος Γρυλλάκης, παρέδωσε τη διοίκηση της ταξιαρχίας Λιτοχώρου στον νέο διοικητή ταξίαρχο Ιωάννη Τζανιδάκη. 

Ο κ. Γρυλλάκης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, απόστρατους, αιρετούς και επισκέπτες, για τα όσα έζησε τους τελευταίους 20 μήνες ως διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου. 

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ευχαρίστησε τον κ. Γρυλλάκη για τη συνεργασία που είχε με τον δήμο και με την τοπική κοινωνία και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα αφού μετατέθηκε στη στρατιά Λάρισας. Επίσης, κάλεσε τον νέο διοικητή Ιωάννη Τζανιδάκη να συνεχίσει αυτή συνεργασία προς όφελος όλων. 

Κατά την παράδοση της διοίκησης ο ταξίαρχος Ν. Γρυλλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι φεύγοντας αφήνει μια ταξιαρχία σε εξαιρετικό επίπεδο ενώ και το φρόνημα των υπηρετούντων είναι υψηλό. 

Στη δική του ομιλία ο ταξίαρχος Ιωάννης Τζανιδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ως διοικητής θα συμπαρασταθεί σε προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίσουν τα στελέχη της ταξιαρχίας, προειδοποίησε όμως ότι θα είναι αυστηρός σε ζητήματα πειθαρχίας και ασφάλειας. 

Η τελετή περιλάμβανε σχετική Ακολουθία της Εκκλησίας, ημερήσια διαταγή, ενός λεπτού σιγή, εθνικό ύμνο, παρέλαση και δεξίωση στη λέσχη αξιωματικών φρουράς Λιτοχώρου. 

Στην παράδοση – παραλαβή της ταξιαρχίας συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Μάξιμος Κυρίτσης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, Ιερείς του Λιτοχώρου, στρατηγός της μεραρχίας, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, Σοφία Ζουρζούρα και Βασίλης Βροχαρίδης, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί.


Πηγή: eptanews.gr

 
Developed by electro-net.gr