Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων


Διαφωνία όσον αφορά την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων καταγράφηκε στη δίωρη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπρόσωποι της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, κατά τη συζήτηση επήλθε συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν στην διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, η τρόικα επέμεινε στις προτάσεις της για απελευθέρωση του κλάδου των φαρμακείων, εμμένοντας στις θέσεις της για αδειοδότηση επαγγελματιών που δεν είναι φαρμακοποιοί να ανοίγουν φαρμακεία, κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων και των κριτηρίων απόστασης και περαιτέρω μείωση περαιτέρω του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Η αντιπροσωπεία της τρόικας υποχώρησε μόνο σ' αυτό το σημείο, καθώς δέχθηκε να εξεταστεί ύστερα από έξι μήνες το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.


Πηγή: www.egnatiapost.gr

 
Developed by electro-net.gr