Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Με υψηλή επισκεψιμότητα η παρουσία της ΠΚΜ στην Philoxenia 2014


Υψηλή επισκεψιμότητα από τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες σημείωσε η φετινή παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2014 (13 έως 16 Νοεμβρίου 2014) στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Philoxenia 2014, με θέμα «ο τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δημιουργώντας τουριστική συνείδηση» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2014 και του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture”.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση του μοντέλου του δωδεκάμηνου τουρισμού, μέσα από την υποστήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία, όπως οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, οι ποδηλατικές διαδρομές, οι ιαματικοί προορισμοί, η οινογαστρονομία και το φυσικό περιβάλλον. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάστηκε στο κοινό της έκθεσης η ανανεωμένη τουριστική εικόνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό το brand name “Very Macedonia”. 

Θετική εντύπωση προκάλεσε η επιλογή της θεματικής τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ., η οποία είναι προσανατολισμένη όχι σε κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά, αλλά στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικό προορισμό. 

Στο πλαίσιο της Philoxenia 2014, η διοίκηση και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με προέδρους Ενώσεων Ξενοδόχων, εκπροσώπους ξένων αποστολών, στελέχη ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τουριστικούς πράκτορες και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού. Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η παρουσία μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και περιποίησης σώματος με τοπικά προϊόντα, τις οποίες διοργάνωσαν οι Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ., προκαλώντας το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν κατά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ διαρκής ήταν η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιου στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργου και της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδιας σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού για την Π.Κ.Μ. Σοφίας Μαυρίδου. Το περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ. και πολλοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.

 
Developed by electro-net.gr