Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σοκ: Πρώην αντιδήμαρχος ένας από τους απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας


«Βόμβα» μεγατόνων αποτελεί η αποκάλυψη ότι ο ένας από τους δυο απαγωγείς της 27χρονης ανιψιάς του εφοπλιστή Γιάννη Καϋμενάκη, που βρίσκονται στα χέρια των αρχών και έχουν ομολογήσει την αρπαγή της φοιτήτριας, έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος Αχαρνών.

Πρόκειται για τον Σ.Π., 53 ετών, ο οποίος είναι ομογενής από το Καζακστάν, και ήταν βασικός συνεργός του 48χρονου «εγκεφάλου» της υπόθεσης, Χ.Φ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 53χρονος όχι απλώς δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές αλλά ήταν επιφανές πρόσωπο της κοινωνίας του Μενιδίου συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006 ενώ το 2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αχαρνών. Το 2010 δεν κατάφερε να εκλεγεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο και κάπου εκεί άρχισαν να τον «πνίγουν» τα οικονομικά προβλήματα.

Μετά τις εκλογές του 2010 έκλεισε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που διατηρούσε στην περιοχή και στη συνέχεια άνοιξε στο όνομα του γιού του, Β.Π., καφέ-μπαρ επί της οδού Γ. Κατσανδρή, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ωστόσο, ούτε η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα κατάφερε να τον βγάλει από την δεινή οικονομική θέση, Αντιθέτως, του δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα, στα οποία αδυνατούσε να ανταπεξέλθει.

Όταν, λοιπόν, πριν από 6 μήνες ο 48χρονος φίλος του έριξε στο τραπέζι την ιδέα της απαγωγής της 27χρονης εκείνος αμέσως δέχθηκε, πιστεύοντας ότι αυτή θα ήταν η λύση στα προβλήματα του. Μάλιστα, έβαλε στο κόλπο και ένα τρίτο πρόσωπο αλβανικής καταγωγής, τον «Αλέκο», που ήταν θαμώνας στην καφετέρια του και φαίνεται πώς γνώριζε κάποια πράγματα για το θύμα.

«...μου είπε ο Χ. για το σχέδιό του και επειδή είχα πολλά χρέη από το καφέ - μπαρ που έχω στο Μενίδι, σκέφτηκα να πάω με το μέρος του. Μάλιστα μπήκε στο κόλπο και ο Αλέκος ο Αλβανός, οποίος έλεγε ότι γνώριζε λίγο την κοπέλα από το μαγαζί που δούλευε. Την παρακολουθούσαμε πολλές ημέρες και έτσι μάθαμε όλα τα κατατόπια και την αρπάξαμε» υποστήριξε μεταξύ άλλων ενώπιον του εισαγγελέα ο πρώην αντιδήμαρχος.


Πηγή: kontranews.gr

 
Developed by electro-net.gr